Strömbergs hyllning av nyförvärvet

AIK på Hovet – det finns lättare matcher att ta sig an. "Vi vill åka dit för att vinna", säger Vita Hästen-tränaren Leif Strömberg.

18 januari 2019 07:00

LÄS MER: Här är nästa smäll fär Vita Hästen

LÄS MER: Krönika: Kvällen summerar vändningen

LÄS MER: Kolla, Hästen är årets hetaste lag

Hästen har fått luft i bottenträsket. Den enkla skillnaden är att prestationen har resulterat i mål på sistone.

– Samtidigt får resultatet inte styra tanken heller, åtminstone inte hos mig, säger Strömberg.

Ingen nöjdhet med andra ord, och det är det knappast läge för heller. Trots tolv poäng på de fem senaste matcherna har Hästen fortfarande en brant uppförsbacke kvar för att om möjligt undvika kval.

Men segrar och mål framåt är alltid välkommet efter den torftiga hösten.

– Vi har spelat bra hockey förut också men nu har vi börjat få utdelning. Många gånger har vi kanske spelat ännu bättre än så här, om och om igen men haft klen utdelning. Nu visar vi bättre kyla och fyller på bättre också, fortsätter Hästen-tränaren.

Ni har ändå skruvat lite på en del grejer?

– Vi kanske har gått från 70/30 till 80/20 på vad vi ska göra, men fortfarande respektera motståndarna naturligtvis. Jag tycker vi har fått ännu bättre pondus med pucken.

– Samtidigt har vi inte tjatat om det att ta oss till chans efter chans efter chans. Mer att lugna ned det lite, som vi gör lite bättre nu. Linus (Andersson) som har kommit in nu är ju jävligt kylig när han får chanser. Såna injektioner är bra. Jag har haft koll på honom sedan i somras och där har vi haft en dialog. Jag visste att han hade de här kapaciteterna när vi fick chansen att ta honom. Han är riktigt bra, en Krekula-typ.

Man vet vad man får från Skellefteå.

– Bara att ta sig in på deras A-lagsträning kräver en del, annars kastar de ut dem på baksidan. Om du ska träna med Jimmie, Jocke och Möller och de här killarna, det är bra skrot och korn när de har skolat upp dem.

Linus tar för sig bra.

– Han kör bara, han ligger på, han tar ingen skit. Han ligger på fem skott per match och han har ju bra skott också. Han är bra, han är ett fynd.

Även August Gunnarssons inträde, efter att ha varit borta hela hösten, har haft en positiv effekt.

– Han kan lösa knutar. Hans kyla och skills i de här lägena är jävligt avgörande. Även om han inte har matchvana hanterar han det bra. Han ser rappare ut än någonsin, säger Strömberg.

Leif Strömberg säger själv att han är "född på Hovet", men det innebär inga favörer när tvåan AIK nu väntar på bortais.

– Det är bra lukt och atmosfär där men vi tar oss an utmaningen. AIK är ett jävla bra lag, det är inget snack om saken. Jag har kollat deras match mot Modo (bortaseger 6–1) och det är intressant.

Ni har inget att förlora i en sån match?

– Vi vill åka dit för att vinna. Vi var nere i Oskarshamn nyss också och spelade djävulskt bra hockey. Trots en massa skador tycker jag vi ska vinna en sån match. De är väl ganska likvärdiga, AIK kanske har lite mer spets.

Skademässigt är det inga förändringar. Simon Krekula (se separat artikel) har i värsta fall spelat färdigt för säsongen, liksom Henrik Nyberg. Henrik Rommel kan göra comeback om en dryg vecka och för Mattias Kalin dröjer det något ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh