Kaptenens beslut om framtiden i IFK

Nästa tunga avhopp för IFK Norrköping: lagkaptenen lämnar.

18 december 2018 17:12

LÄS MER: Krokig väg till IFK-tränarens ja

27-åriga backen Rebecca Stigenhed har spelat i IFK Norrköping de tre senaste säsongerna. Fler blir det inte. Lagkaptenen har bestämt sig för att inte fortsätta i den vitblå dressen i division 1.

– Det har varit lite rörigt med olika tränare fram och tillbaka, men det här beslutet tog jag redan innan. Det har varit många vändor med tankar hit och dit och inget enkelt beslut. Min tanke är att ta en paus från fotbollen helt och hållet. Jag pluggar till psykolog och är klar till sommaren, då vill jag kunna förflytta mig för ett eventuellt jobb, säger Rebecca.

Hon kommer spela med IFK över vinterns futsalcuper, men sen är det färdigt.

Rebecca är en i raden av spelare som har bestämt sig för att lämna klubben. Måldrottningen Emilia Larsson har skrivit på för Hammarby i elitettan.Tvillingsystrarna Irma och Selma Muslijevic (tidigare Cajlakovic) lämnar också för elitettan och spel i IFK Kalmar trots att de hade erbjudanden från allsvenska klubbar. Där blir de lagkompisar med den tidigare Norrköpingsanfallaren Mathilda Johansson Prakt. Målvakten Mimmi Pellny går till Lindö.

– Det är några startspelare som IFK tappar nu, med mycket rutin, men det finns många unga duktiga som har suttit på bänken som kommer utvecklas rejält. Andra får kliva fram. Jag tror det kan bli positivt. IFK har i alla fall varit tydliga med att den uttalade satsningen ska fortsätta, säger Rebecca.

Förra veckan blev det klart att tidigare assisterande tränaren Anna Eriksson blir ny huvudtränare. Ett val som Rebecca applåderar.

– Ett namn som jag tror kommer landa väl i den unga truppen. Anna är väldigt duktig på att träna yngre spelare, säger Rebecca.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander