Butiken stängs – lagret säljs ut

Konkursförvaltaren ser ingen möjlighet att driva butiken EM home i Tornby vidare. De anställda har sagts upp. Nu säljs möbellagret ut.

Den 19 november försattes företaget Möbelnytt i Linköping AB i konkurs på egen begäran. Företaget har drivit möbelbutiken EM home på Bonnorpsgatan i Tornby och har även drivit en butik i Norrköping under samma namn. Av den senaste årsredovisningen framgår att bolaget hade en omsättning på drygt 45 miljoner kronor. Förlusterna uppgick till närmare 6,5 miljoner kronor.

Advokat Pernilla Tilly Nors har utsetts till konkursförvaltare. Hon ser ingen möjlighet att driva butikerna vidare.

– Butikerna i Linköping och Norrköping kommer att avvecklas, säger advokaten.

Butiken i Linköping kommer dock att hålla öppet till och med söndag. Lagret av möbler säljs ut till kraftigt rabatterat pris.

– Det som inte säljs kommer att auktioneras bort i en nätauktion, säger Pernilla Tilly Nors.

Butiken i Norrköping har redan stängts.

Hur många anställda berörs av konkursen?

– Jag har sagt upp fyra personer. Några personer har redan sagt upp sig självmant och några har arbetet som timvikarier. Ett tiotal personer har lönefordringar, säger Pernilla Tilly Nors, som ännu inte kan säga hur stora skulder som finns i det konkursdrabbade företaget.

EM-butikerna i Linköping och Norrköping ingår i en franchisekedja med ett 40-tal butiker i Sverige. Det är endast kedjans butiker i Linköping och Norrköping som berörs av konkursen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa