De bjöd på en rejäl laddning julmys

Centrumkyrkan i Norrköping bjöd in till julstuga under lördagen och det blev snabbt trångt i lokalen där det bjöds på lotterier, hantverk och en imponerande kakbuffé.

24 november 2018 17:52

Julstugan är en årlig tradition och församlingsmedlemmarna handarbetar under hela året för att kunna sälja och lotta ut olika typer av hantverk. Träljusstakar, broderade dukar och stickade tomtar trängdes på borden tillsammans med matbröd och handstöpta ljus.

– Vi har nog haft julstuga i ungefär 50 år och jag har faktiskt varit med alla år, säger Barbro Tibäck och skrattar. Pengarna vi samlar in idag går till vår ungdomsverksamhet FVU, Föreningen vår ungdom.

Julstugan hölls ursprungligen i Tabernaklet på Kungsgatan i Norrköping men finns sedan många år i Centrumkyrkans lokaler på S:t Persgatan mitt i stan.

Det blev snabbt fullt i lokalerna när portarna slogs upp på lördagsförmiddagen och många tog direkt sikte på kakbuffén.

– Vi har hjälpts åt att baka alltihop, sa Gunilla Arlinger medan hon serverade saffranskakor och julkakor av många sorter.

Lotteridragningarna avlöste varandra under julstugan och en av de allra yngsta besökarna hade turen på sin sida.

– Jag har vunnit både senap och stearinljus, sa tioårige Anton Granat. Senap gillar jag inte men mamma kan få den. Sen har jag köpt julklappar men det är hemligt.

Centrumkyrkan har både söndagsskola och ungdomsverksamhet och den nya pastorn för ungdomsverksamheten var glad att se alla besökare.

– Vi håller på att bygga upp verksamheten så det här är jättekul, sa pastor Lisa Danell.

Förenade brass bjöd också på musikunderhållning under julstugan, som alltid hålls lördagen före första advent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!