LFC-duon vill ta revansch i Paris

Det har varit en tung säsong för duon Lisa Lantz och Lina Hurtig med tre tränarbyten och till slut en femteplats i damallsvenskan. Men än lever hoppet om en bra avslutning. Det genom att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions league.

31 oktober 2018 09:00

Arenan Stade Jean Bouin sätter tonen för allvaret med sin rymd. LFC träningen dagen innan match började med skratt men avslutades med allvar. Det är vinna med två mål eller försvinna som gäller.

– Det var ganska besviket direkt efter den förra matchen. Fasen, det blev 2–0 och PSG var inte så mycket att hänga i gran egentligen, säger Lina Hurtig besviket. Lisa Lantz fyller i.

– Vi har mer att ge. Vi fick inte ut max av vårt spel som jag vet att vi ändå kan.

Läs mer: Så kan ni vända på det här, LFC

Lantz och Hurtig kom till LFC från Umeå inför säsongen. Nu har duon förlängt med ytterligare två år där det finns ett tydligt mål: att ta LFC till SM-guld igen. Men innan drömmarna om SM-guld ska börja gro på nytt har laget en tuff uppgift. Det är att vända underläget mot Paris Saint Germain i åttondelsfinal nummer två i Champions league. Läget är solklart – de måste vinna med minst två bollar.

– Jag tror alla går in med inställningen att vi har allt att vinna nu, säger Hurtig om läget.

Det var inte heller någon överkörning av Paris i den första matchen. LFC hade flera chanser och det kunde ha slutat hur som helst.

– I den matchen kunde man se att vi har jobbat väldigt hårt för att få pusselbitarna att gå ihop den här säsongen. Det sista satt inte riktigt. Nu vet vi att vi får jobba ännu hårdare för att det ska sitta. Det känns som att vi har fått jobba i uppförsbacke ganska mycket den här säsongen. Att målchanserna inte satt just i den matchen var lite typiskt med tanke på det. PSG är ett bra lag men samtidigt är vi inte nöjda med hur vi presterade. Vi kan mer, säger Lantz.

TV: Asllani: "Jag var inte imponerad av dem"

Är det något i Paris spel som ni känner att ni kan utnyttja – några svagheter?

– De jobbar inte som ett lag försvarsmässigt, det är mycket en och en. Det kan vi absolut utnyttja mycket bättre än vad vi gjorde. De chansar lite, säger Lantz och Hurtig fyller i.

– Det känns som vi kan vinna bollen högt på deras planhalva. De var lite nonchalanta i sitt passningsspel. Det kan vi absolut utnyttja.

Ser ni det som en omöjlig uppgift?

– Nej, absolut inte. Då hade vi inte ens behövt åka hit. Vi ska göra allt för att hålla nollan och sätta minst två mål till att börja med, säger Hurtig bestämt.

Läs mer: Unogård: "Små detaljer vi ska skruva på"

Matchen sänds på Corren.se, NT.se, Folkbladet.se, MVT.se och Klackspark.com. Sändningen startar klockan 19:50 med Andreas Åberg som kommenterar.

Matchdags – och vi sänder den

PSG–LFC

Åttondelsfinal Champions league 2:2, Stade Jean Bouin, onsdag 20.00. (Vi sänder matchen).

Läget i laget: Det har inte dykt upp några nya skador inför eller under resan och alla som varit tilltänkta för spel är redo.

Notera: LFC förlorade matchen på hemmaplan med 0–2. Därför måste de vinna med minst två mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi