Bemöter Kjellboms kritik

Ordkriget mellan Adam Rönnqvist och Joakim Kjellbom går vidare. "Jag slänger mig inte – han har däremot ramlat väldigt lätt för att vara så stor som han är", säger Luleås guard inför måndagens match som sänds på NT.se och Folkbladet.se.

13 maj 2018 22:00

En mäktig comeback i fjärde finalmatchen av Dolphins. Sedan höll inte direkt Joakim Kjellbom tillbaka när han gav sin syn på matchen och helhetsläget i finalserien.

Centerstjärnan, nyligen utsedd till ligans MVP, tyckte att finalmotståndet började se slitet ut.

– Jag tycker att de såg trötta ut i dag. Det är naturligt, nu kommer matcherna tätare måndag, onsdag och fredag. De gillar att hålla ett högt tempo, och så har de en stor press på sig också från publiken där uppe. Det är många i Luleå som räknar hem guldet. Börjar de missa så sätter det sig i huvudet, sa bland annat 39-åringen.

Läs mer: "Mäktigaste minuterna jag sett".

Dessutom riktade Kjellbom vass kritik mot Adam Rönnqvist, Luleås skarpskjutande guard, som söker fördelar med att falla väl enkelt.

I alla fall i Kjellboms ögon.

– Jag får akta mig för att ha någon typ av kontakt. Han lägger sig väldigt mycket. Det såg vi idag på trepoängaren, han slänger sig. Okej att det kanske är foul på några men han lägger sig också väldigt mycket. Jag tycker att man kan ge honom en teknisk om han ramlar utan att man rör honom.

När Rönnqvist bemöter Kjellboms utspel så säger tar han avstånd från att han är en filmare.

– Jag slänger mig inte – han har däremot ramlat väldigt lätt för att vara så stor som han är", säger Rönnqvist till Kuriren.

Och tycker att Kjellbom är den som ser ut att kriga med energinivån.

Han såg däremot trött ut. Jag såg honom stå och hänga på knäna flera gånger.

Mer inför final fem: Luleå som tvingats spela utan Yannick Anzuluni i de två senaste finalerna ser ut att åter kunna använda kanadensaren. Anzuluni tränade på söndagen.

– Han gick för fullt. Men vi har inte bestämt något ännu. Utan vi vill avvakta och se hur han reagerar på träningen, säger Luleåcoachen Peter Öqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung