"Han sa att jag inte hade haft några tänder kvar"

Linköpings HC vann striden mot Skellefteå. Emil Sylvegård? Vann verbala duellen med Bert Robertsson. "Han sa att om jag spelat på hans tid så hade jag inte haft några tänder kvar", sa LHC-forwarden.

30 november 2017 22:22

Han log sitt i stort sett tandlösa leende.

2–0 mot Skellefteå, sjunde segern på de åtta senaste hemmamatcherna och förbättrat läge i tabellen.

Det kunde inte vara så mycket bättre.

Många i LHC gjorde det bra, alla gjorde sitt jobb – och för Emil Sylvegård handlade det inte bara om att spela hockey. I jobbet ingick också att på sedvanligt sätt tjafsa med diverse motståndare. På isen – och i båset.

Bland annat hamnade han i en hätsk duell med likaledes hetlevrade Bert Robertsson.

Skellefteåtränaren.

– Ja, till och med han tjafsade. Han sa till mig att om jag spelat på hans tid så hade jag inte haft några tänder kvar alls, sa Emil Sylvegård.

Och vad sa du?

– Äh, det är lätt att stå och vara tuff i båset. Det blir mest löjligt. Jag bara skrattade åt honom.

Det var en intensiv och känslofylld match och 24-åringen älskade varje sekund av den.

– De tjabbade med mig och jag försökte få igång dom. Det var jättekul. Det blev ofta sådana här matcher när jag spelade i Luleå och det är kanske därför som de irriterar sig lite extra på mig. Jag vet inte. Men inte mig emot. Då har jag lyckats.

– Vissa lag är lite lättare att få igång än andra, men när det blir sådana här matcher blir det som roligast, sa Sylvegård.

Det såg ut som om du "råkade" skjuta en puck mot deras sida på uppvärmningen.

– Haha. Det får man försöka med ibland. Det är mitt spel att få igång motståndarna och jag får själv energi av det. Jag tror både jag och publiken älskar sådana här matcher. Tät match, mycket tjabb och mycket fart. Det var rätt mycket slutspelskaraktär.

LHC inledde bäst och tog välförtjänt ledning i första perioden genom comebackande Daniel Olsson Trkulja. Andra perioden tillhörde Skellefteå, men när så behövdes svarade hemmamålvakten Jonas Gustavsson för ett antal vassa parader och Joakim Lindström & Co har därmed nu två raka matcher utan mål.

Avgörandet kom strax före slutet när Derek Roy satte pucken i tom bur.

– Vi fick målen vid rätt tillfällen och Jonas var riktigt bra i målet. Kanske inte bästa matchen vi gjort, men en stark laginsats, sa Emil Sylvegård.

Känns det som att det pekar åt rätt håll?

– Det tycker jag. Vi har alltid haft bra go i laget och tagit några viktiga vinster nu på slutet. Det är bara att fortsätta och aldrig ta någon dag ledigt.

Dessutom har ni vunnit sju av åtta på hemmaplan nu på slutet.

– Ja, det är viktigt. Det ska inte vara något lag som vill komma hit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa