Han nosade på banrekordet

Åska, regn och svårspelat. "Enormt kul," tyckte Krister Eriksson som pallade för trycket och vann hemmatävlingen Finspång Open.

11 juni 2017 10:32

Det mullrade på morgonen och blixten slog ned i närheten. Spelet bröts 45 minuter på Finspångs GK.

Det störde inte förhandsfavoriten Krister Eriksson nämnvärt. Han gick första varvet på 65 slag, ett över Petter Bocians banrekord, med sju birdies.

– Det gick väldigt bra och det kunde ha varit fler birdies. Jag var inte nära någon bogey. Jag var konsekvent och hela paketet fungerade med både det korta och långa spelet, sa Krister.

"Jag gjorde jobbet"

Andra varvet blev inte riktigt lika glimrande.

– Det var blött och klurigt med vattnet. Det var svårt att beräkna hur man skulle chippa, om bollen skulle vattenplana eller stanna, sa Krister som gick på banans par och höll undan till seger med sina 137 slag.

Tvåa var amatören Niclas Apeltjärn, Kungliga Drottningholms GK, på 139 slag.

– Jag gjorde jobbet. Vid 15:e hålet förstod jag att det borde vara lugnt om jag höll ihop det hela vägen in, sa Krister om vägen till första segern sedan det spännande särspelet i Bråviken Open förra året.

Hur var det att spela hemma?

– Väldigt roligt. Särskilt då banan är i så fint skick, trots allt regn. Jag spelar tyvärr inte här så ofta som jag skulle vilja. Jag reser så mycket, på måndag åker jag till Frankrike för min fjärde tävling på Challenge Touren.

Lång dag

Det här var andra deltävlingen av åtta i Oakley Tour. 77 spelare fullföljde de 36 hålen.

Det var många som hade det tungt under den långa lördagen i Finspång.

Fjolårssegraren Martin Lager, Huvudstadens GK, blev delad 25:a på 147 liksom Kristers klubbkompis Joacim Neuman, Martin Elisasson och Linus Netterlid, Norrköping Söderköpings GK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson

Ämnen du kan följa