Vargarnas sista chans

Vargarna lämnar elitserien och börjar om i allsvenskan till våren. Det blev den trista och brutala konsekvensen av ett misslyckat 2014 på för många håll.

9 september 2014 18:37

Torsten Sahlin gör alltid stor entré varje gång hans kära Vargarna kommer till Hallstavik, Eskilstuna, Målilla, Vetlanda eller Västervik Han står där på taket på husbilen i sin vargpäls med en flagga i handen, när han rullar in på arenan och parkerar i närheten av depån.

Han är Vargarna mer än någon annan.

Med både hjärta (man lånar inte ut sina egna pengar annars) och hjärna (klubben har inte råd med elitserien).

Det är därför han står här – ensam på barrikaden  – med flera A 4–sidor om den senaste tidens turbulens och levererar ett tungt, men också klokt beslut. Han gör heller ingen hemlighet av sina planer för framtiden, där det handlar om att rädda det som räddas kan av föreningen och av sporten i Norrköping.

Att ringa till förbundet, tacka nej till elitserien och börja om i allsvenskan var det enda raka och ärliga man kunde göra.

Det är Vargarnas sista chans.

Det är den brutala konsekvensen av ett misslyckat styrelsearbete under ett helt år, ett trist körschema med fyra hemmamatcher mitt under VM-slutspelet i fotboll, tre inställda regnmatcher och en walk over i Eskilstuna. Det dramatiska beslutet den där blöta natten, som satte en brutal punkt på 2014 och fick lagledaren Peter Jansson att lämna uppdraget, togs med ryggen mot väggen och skapade en rasande debatt på sociala medier.

"Att lämna walk over var en plump i protokollet, men att köra vidare och inte kunna betala lönerna och gå i konkurs hade varit en ännu större plump" , sa Sahlin under dagen.

Jag kan förstå det ekonomiska dilemmat med ett ännu större minus alldeles runt hörnet om man gått vidare i kampen om slutspel, men styrelsen och den avgående ordföranden Johan Alsö slarvade rejält inför och under säsongen.

Det är inte ok.

Kanske, kanske kan man – med det här avgörande steget i ryggen –  se konkurrenter, förare, sponsorer, funktionärer och supportrar i ögonen igen.

På några års sikt kan Vargarna, om man nu sköter det här rätt, få tillbaka det förlorade förtroendet.

Det är rätt sargat nu.

Vargarna lämnar den stora scenen med svansen mellan benen och en skamfilad päls, men också med en viss törst och hunger för framtiden.

Det kommer ske med en ny ordförande, ett nytt lag och i en ny division.

Det måste, för Vargarnas skull, bara bli bättre.

På alla plan.

Krönikan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!