Warren: Trump kanske inte är en fri man 2020

Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa år och gav på söndagen några kängor till Donald Trump.

2020 kanske Trump inte längre är president. Faktum är att han kanske inte ens är en fri person, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.

11 februari 2019 01:24

Demokraten Elizabeth Warren hänvisar troligtvis till de utredningar som har skuggat Trumps mandatperiod. Hon ville dock inte svara på frågan om hon tycker att Trump bör ställas inför riksrätt, utan sade bara att den särskilde åklagaren Robert Mueller måste få slutföra sin utredning.

Om vi tar den vägen måste vi hjälpas åt att ena det här landet och få så många som möjligt att förstå att det var ett rättmätigt förfarande som byggde på fakta, säger Warren.

Donald Trump har inte åtalats i samband med Rysslandsutredningen, men flera av hans tidigare rådgivare har erkänt sig skyldiga till flera olika brott.

Massachusettssenatorn uppmanade även sina medkandidater att inte låta Trump sätta tonen under valkampanjen.

Varje dag kommer det en rasistisk tweet, en hatfull tweet – någonting riktigt mörkt och fult. Vad ska vi kandidater, aktivister och media göra åt det? Vi ska jaga efter dem varje dag, säger Warren.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT