"Vispen" redo för satsning med Vargarna

Satsningen lockade Oliver Berntzon till Norrköping.– Magkänslan sa Vargarna, säger "Vispen".

1 november 2015 16:57

Smeknamnet fick han som tvååring av farfar. Mycket spring i benen och viljan att absolut inte sitta still låg till grund.

Oliver "Vispen" Berntzon ska nu lägga den energin på Ica Maxi Arena och i Vargarna.

– Jag kommer väl bjuda på en del spektakulära heat. Fina omkörningar. Det är så jag kört innan och det har ju gått bra. Jag själv kommer räkna med tvåsiffrigt varenda match, berättar han, väntandes på att filmen i biosalongen skulle dra igång.

I fjol körde 22-åringen från Anderstorp för Lejonen i elitserien, Gnistorna i allsvenskan och Lodz i Polen. Det var en säsong där Gnistorna kunde varit Vargarna – redan då.

– Mats (Boström, lagledare) var lite sent ute då. Jag hade kommit ganska långt i planeringarna nere i Malmö.

Men nu löste det sig.

– Jag gick på magkänslan. Jag gillade sättet som Mats la fram det på – satsningen. Jag gillar utmaningen och tror att banan kan gynna mig, menar "Vispen".

Den passar dig?

– Inte än kanske, men den kommer göra om jag får ha den som hemmabana. Jag får anpassa mig. Det har gått helt okej innan. Nu körde jag ju inte där i år men jag hade en väldigt bra match där i fjol.

Några bekanta ansikten?

– Ja. Nicklas Porsing har jag känt sen vi körde 80-kubik 2007. Pontus (Aspgren) har jag tre säsonger med i Lejonen. Kim Nilsson och jag körde lag-VM ihop också, säger "Vispen", som har meriter från både junior- och seniorlandslaget och som fick sitt stora genombrott 2014.

Mats säger så här om att "Vispen" kör sina hemmamatcher i Norrköping nästa säsong:

– Det känns bra att ha honom med oss, vi vet ju om hans kapacitet. Han hade ett sämre år nu men det kommer han inte ha igen. De är jag ganska övertygad om.

Lagledaren har stora förhoppningar på laget och nästa säsong.

– Vi har fått ihop det kanon. Vi kommer definitivt inte bli sämre än i år. Vi har gjort om lite. Vi kommer ha större konkurrens på plats ett till fem. Där känner vi att vi fått ett lyft. Vi har en stark "femma" och bra killar som slåss om reservplatserna.

Om det finns något mindre bra med nästkommande års trupp är att ett namn saknas. Ett bra namn.

– Regerverket är som det är och Hougaard (Patrick) har för högt snitt. Vi ville behålla honom men fick inte ihop det, säger Mats.

Där har man i stället valt att satsa på ett nygammalt ansikte i Kim Nilsson. Kvar i truppen finns även Rene Bach, Nicklas Porsing, Pontus Aspgren, Alex Johansson, Viktor Bergström och Daniel Davidsson. Från Masarna plockas Robin Norman in och från Skepparna återvänder Norrköpingskillen Henrik Bergström.

Tidigt att snacka mål?

– Vi ska vinna. Så har vi sagt, avslutar Mats Boström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Svensson