Trion bröt sig in hos Håkans Marin i september 2017 och stal kort därefter en båt.

Vid inbrottet bröt sig trion in via ett fönster och tillgrep bland annat ett antal båtnycklar samt växelkassan, som innehöll maximalt 500 kronor, förmodligen mindre. Båtnycklarna har senare återlämnats.

Morgonen efter inbrottet blev ägaren av en båt, värd en kvarts miljon, uppringd av polisen som då kunde meddela att båten blivit stulen, men senare beslagtagits av polisen

43-åringen, som förekommer med 25 avsnitt i belastningsregistret döms nu till tio månaders fängelse för grov stöld och stöld. Stölden av båten är ett i raden av brott som han döms för. Han ska dessutom betala ett skadestånd på drygt 126 000 kronor till ett flertal målsägare runt om i landet. Mannen ska också tillsammans med de andra två solidariskt betala skadestånd till Håkans Marin med 8 000 kronor samt skadestånd till båtägaren med cirka 1 500 kronor.

27-åringen, som förekommer med 22 avsnitt i belastningsregistret, döms till fängelse i 6 månader för grov stöld och stöld och att solidariskt betala skadestånd till Håkans Marin och båtägaren. Både 43-åringen och 27-åringen anses också ha förverkat tidigare villkorliga domar.

37-åringen döms även han för grov stöld och stöld, men till skyddstillsyn och skadestånd.

Samtliga av de nu dömda har förnekat brott.