Stort intresse för ny padelbana

Kommunen är nöjd med intresset för den nya padelbanan i Valdemarsvik.

Nya padelbanan på Grännäs är flitigt uthyrd.

Nya padelbanan på Grännäs är flitigt uthyrd.

Foto: Rikard W Larsson

Valdemarsviks kommun2019-09-09 12:00

Banan har bara varit spelbar sedan midsommar, men redan nu visar statistiken från Valdemarsviks kommun att investeringen varit framgångsrik. Cirka 80 uthyrningar, i snitt två per dag, har gett intäkter på cirka 20 000 kronor.

– Det har funkat jättefint. Banan är ett lyft för alla parter. Vi har till och med padelspelare från Norrköping som vill hit och spela. Satsningen på Grännäs har varit helrätt, säger Martine Odenhall Christensen, samhällsbyggnadschef.

Padel (padeltennis) är racketsporten som är en blandning mellan tennis och squash. Padeltennis spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot kan man använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash, förklarar sajten Padelregler.

Investeringskostnaden för banan hamnar på cirka 600 000 kronor. Största delen av kostnaden tas från styrgruppen för muddringsprojektet i Valdemarsvik, som ersätter kommunen för tennisbanan – den ena av totalt två – som förstördes när muddermassorna lades på hög. 

Muddringsarbetet av Valdemarsviken beskrivs som en av Sveriges mest genomgripande upprensningar och avslutades för några år sedan. Stora volymer av bottenmassor (krom och kvicksilver) grävdes bort, blandades med cement och lades ut över Grännäs.

Som tidigare berättats är tron på padelbanans attraktionskraft stor på tjänstemannanivå. Målet är att banan ytterligare ska öka attraktionskraften bland ortsbor, turister och andra besökare. Att padelbanan placeras nära tennisbanan kan eventuellt öka intresset för tennisen igen.

Karta: Grännäs Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!