Skogsdag för traktorintresserade

Svenska Fergusonklubben Grålle lockar med skogsdag under lördagen. Platsen är gården Klinten.

1 mars 2019 17:00

– Skogsdagar har vi lite överallt i landet där klubben är med och arrangerar. Vad jag vet kommer det en grupp traktorer från Valdemarsvik till samlingen. Som mest brukar vi kunna samla ett tiotal Grålle-traktorer från närområdet som deltar i uppvisningskörningen, säger Håkan Gerhardsson, styrelseledamot och ansvarig för föreningens museum i Ringarum.

Deltar gör även Södra Skogsägarna som informerar om sin verksamhet. På programmet vid Klinten nämns dessutom körning med häst.

– Våra skogsdagar handlar till stora delar om socialt umgänge. Intresserade får komma samman, prata, titta och dricka kaffe och äta korv. På lördag hjälper Fyllingarums bygdegård oss med serveringen. Tidigare har vi oftast styrt med det själva, berättar han.

Grållen Ferguson TE20 tillverkades mellan åren 1946–1956 i olika utföranden. Effekt: 20 hästkrafter, hydraulisk trepunktslyft med automatisk tyngdöverföring..Mer än 500 000 traktorer producerades varav 33 000 såldes i Sverige. I Norge kallas den omtyckta traktorn Gråtass. I England: Little Grey Fergie, uppger Ny Teknik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa