Restaurangen öppnade när viruset slog till

Bakfickan har varit igång i Valdemarsvik i snart två veckor. Tobias Laving tycker det gått bättre än förväntat, trots corona-tider och är tacksam över att människor stöttar branschen.

Restaurang Bakfickan, som tidigare har restaurang i Söderköping, har öppnat även på Storgatan i Valdemarsvik. Man har varit igång snart två veckor och alltså gjort en uppstart i en exceptionell situation, där corona-smittspridningen och de motåtgärder som beslutats skakat om hela branschen.

– Det är ju inget drömläge, men jag är ändå nöjd. Vi har nog också en fördel av att ha ett ganska bra system för att leverera ut mat, eftersom vi redan innan levererar till pensionärer i Söderköpingsregionen. Vi kunde anpassa oss ganska snabbt, menar Tobias Laving som driver Bakfickan tillsammans med sonen Oscar och hustrun Sofia.

Vid lunchtid på tisdagen var det kö för take-away och en hel del sittande kunder, så många har uppmärksammat att restaurangen slagit upp portarna – trots coronaläget.

– Vi har gjort åtgärder som att justera menyn, så den funkar både för avhämtning och för att äta på plats, samt justerat priserna till viss del, berättar Tobias Laving.

Känns det som att människor stöttar det lokala näringslivet i dessa tider?

– Jag kan ju bara tala för oss och trots att det varit lite svajigare de här två veckorna har vi egentligen inte minskat vår omsättning, så jag kan bara säga att vi är tacksamma. Det är extremt bra att folk stöttar upp när det är tufft för många i branschen.

Lokalerna har ordningställts sedan i november och nu är fem personal anställda på Bakfickan i Valdemarsvik, där kökschefen heter Kenneth Ulm.

– Eftersom vi haft mycket att göra har det tagit lite tid att göra i ordning lokalen. Nu är jag väldigt glad att vi kunde öppna precis innan de här sista åtgärderna mot corona sattes in. Annars hade vi nog skjutit på öppnandet.

Går det att säga något om framtidsplaner i det här läget?

– Vi har mycket i idélådan, men samtidigt blir ju många av planerna skrinlagda just nu. Det handlar mer om att hantera den här situationen. De andra projekten får komma lite senare, säger Tobias Laving som hoppas att myndigheterna har kontroll och att det ska gå att rida ut stormen.

– Det gäller även för mina kolleger i branschen naturligtvis, konkurrens är bra och det måste ju finnas folk som är kvar och vågar att satsa när det här är över.

Förutom Bakfickan i Söderköping och Valdemarsvik ska Tobias Laving och de övriga också driva Stegeborgs hamnkrog från och med denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa