– Jag har pratat med polisen som har en kriminalsökshund, som deltar och ska leda eftersöket. Enligt honom finns det en tidsplan om förhållandena medger det när det gäller ett förnyat eftersök i trakterna av Gusum. Vi behöver beta av områden mer genomgående. Mycket av skogsmarkerna är fortfarande osökta och orörda. Av erfarenhet vet jag att terrängen upp till 50 meter in från allfartsvägar är särskilt intressanta, berättar Anders Selevik, polisinspektör, avdelningen för grova brott, Norrköping.

Läs mer: Polisen: "Vi behöver först och främst en kropp"

Berndt ”Lollo” Karlsson, 68, tros ha försvunnit i april 2016. Enligt polisen är den sista säkra iakttagelsen av honom den 2 april. Då åkte han bland annat buss mellan Gusum och Valdemarsvik och gjorde ett par inköp på orten vilket styrks av kvitton som polisen påträffat i hans bostad i Gusum.

Anders Selevik:

– Vi har varit i kontakt med ledningen för Missing People Östergötland och organisationen är beredd att satsa fullt ut med deras resurser i eftersöksarbetet. Polisen är tacksam för det stora intresset från Missing Peoples sida. En fördel är att det är många engagerade som är beredda att ställa upp på fritiden och bistå oss. Vi pratar om en jättestor insats från deras sida. Det är fantastiska och ideellt arbetande människor som vi pratar om och de är många i sammanhanget. Tillsammans med styrningen från specialhundföraren, en duktig hund, vårt manskap och Missing People är jag säker på att det blir bra.

Läs mer: Missing people förbereder ny sökning

En misstänkt gärningsman i 35-årsåldern har suttit anhållen och häktad misstänkt för människorov, men släpptes båda gångerna i brist på bevis.

Artikelbild

| Övar. Missing People tränar inför kommande uppdrag. Bilden är tagen utanför Uppsala.

Han fastnade på en övervakningskamera vid en bankomat då pengar tas ut från ”Lollos” konto. Ännu ett uttag finns registrerat, då hela ”Lollos” pension stals.

Du låter fortfarande hoppfull?

Artikelbild

| Hoppfull. Polisinspektör Anders Selevik behöver en hel del tur för att lösa "Lollo"-fallet.

– Vi behöver lite flyt, men förr eller senare så dyker det upp någonting som bringar klarhet i fallet. Någon eller några bär just nu på en hemlighet. Vi hoppas på ett förfluget ord vid något tillfälle alternativt att vi gör ett fynd, säger Anders Selevik.

Är ”Lollo” vid liv?

– Det finns flera indikatorer på att han inte är det. Han levde ett inrutat liv, åkte mellan Gusum, Valdemarsvik och Söderköping och när en sådan person försvinner har någonting hänt. Att rollatorn stod i bostaden och inte i trapphuset – som i vanliga fall – kan vara en signal för att få oss att tro att han var bortrest. Ett annat vittne har reagerat på att persiennerna i köket var neddragna. Det brukade de normalt inte vara. Vi tar tacksamt emot fler tips. Polisen undrar även varför en av "Lollos" lägenhetsnycklar hittades i en park i Finspång?