Pengarnas tas från styrgruppen för muddringsprojektet i Valdemarsvik, som ersätter kommunen för banan som raserades när muddermassorna lades på hög. Muddringen av Valdemarsviken beskrivs som en av landets mest genomgripande upprensningar och avslutades för några år sedan. Stora volymer av bottenmassor med krom och kvicksilver grävdes bort, blandades med cement och placerades ut över Grännäsområdet.

– Waldemarsviks IF:s tennissektion har visat stor förståelse för vårt önskemål, men vill att kommunen i samband med projektet tittar över skicket på tennisanläggningen vid Grännäs som föreningen sköter och nyttjar, säger Mikael Jonsson, fastighets- och gatuchef vid Valdemarsviks kommun.

Kommunen resonerar så att det inte är ekonomiskt försvarbart att bygga en ny tennisbana intill den gamla. Dels har tennisklubben inte längre någon ungdomsverksamhet. Dels rymmer gruppen av aktiva ett tiotal personer.

Artikelbild

| Ett budskap som inte går att misstolka.

Tanken från tjänstemannahåll är att en padelbana ytterligare kan öka Grännäs attraktionskraft bland Valdemarsviksbor, turister eller andra besökare till det omskrivna friluftsområdet. Att padelbanan placeras intill tennisbanan – mellan bana 1 och utegymmet – kan förhoppningsvis på sikt öka intresset för tennisen igen.

Tennissektionen har tidigare fått ekonomisk hjälp av samma styrgrupp till en ny materialbod på området som medlemmarna sedan uppfört. Förrådet ses föreningen som en inledande ersättning för tennisbanan som senare fick stryka på foten för att ge plats för muddermassorna.

– Vi har väl i alla fall fått ett halvlöfte av Valdemarsviks kommun om att få hjälp med banan. Det är en hel att göra inför varje säsong för att hålla grusplanen i ett bra, spelbart skick. Förhoppningsvis får vi stöttning i att rusta anläggningen, säger Sven Owe Fägersjö, kassör och eldsjäl.

Han förklarar att sektionen under en rad år har tackat nej till att dra igång en ungdomsgrupp på grund av ledarbrist och åldersskäl.

Artikelbild

| Padelsporten är på frammarsch. Här IFK Norrköpings Andreas Johansson som laddar för en forehand.

– Idag behöver vi inte en bana till. Padel är i ropet och det byggs banor överallt. Kanske kan det locka en och annan tennisspelare till oss.

Hittar man några padellirare i dagens tennissektion?

– Nej, eventuellt har någon prövat på. Formen är förstås rolig, men det blir mer som strandtennis.

Padelspelet anknyter till andra etablerade former av "minitennis" (Paddle tennis, Platform tennis), men har egna regler för spelet, poängräkning, utrustning och spelplanens utformning. Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992, uppger Wikipedia.