Ordföranden efter branden: "Allt är borta"

"Allt är helt borta." 90 år av Gusums IF:s historia brann upp med klubblokalen.

6 juni 2019 10:18

Strax före klockan fem på nationaldagens morgon larmades räddningstjänsten till Gusum där Gusums IF:s klubblokal stod i lågor. När de fem räddningsfordonen kom till platsen var huset redan övertänt och gick inte att rädda.

Läs mer:Övertända klubbstugan gick inte att rädda

– Det är bara sorgligt. 1922 bildades klubben och all historia är borta. Vi har haft dokumentation åtminstone från 30-talet som legat här i handbundna pärmar. Massa priser, matchkläder, fotografier... Allt, hela klubbens historia fanns här uppe i klubblokalen som brunnit ner till grunden, säger klubbens ordförande Johan Carlström.

Klubblokalens bottenvåning var från 30-talet och under 90-talet fick huset ytterligare en våning. Lokalen var ett nav i klubbens verksamhet.

– För vår del betyder den allt, hela vår verksamhet står och faller med den här byggnaden. Vi hade fyra omklädningsrum, tvättmaskiner, klubblokal och kontor. Allt är helt borta. All vår verksamhet kommer att gå i stå, säger Johan Carlström.

Hur klubben ska lösa verksamheten den närmsta tiden är ännu ovisst..

– Det är för tidigt att säga än. Jag fick reda på att det brann halv sex i morse.

Men en annan klubb har redan sträckt ut en hand.

– De närmsta klubbarna är Waldemarsviks IF och Ringarums IF. Valdemarsvik har en kommunal anläggning där vi kanske kan hitta en tillfällig lösning i samarbete för att i alla fall kunna ha verksamheten igång på något sätt. Men just nu känns det bara tomt.

Försäkringsbolaget är redan kontaktat men tankarna på återuppbyggnad ligger ännu i framtiden.

– Vi har inte hunnit tänka så långt. Vi är i chock. Styrelsen ska försöka träffas i dag. Vecka 25 har vi ett stort arrangemang med fotbollsskola för 70 till 80 ungar. Om det går att lösa över huvud taget vet vi inte än. Vi hade fått hem alla barnens kläder, bollar, vattenflaskor och övrig utrustning till det. Allt är borta, säger Johan Carlström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bänkt Olsson