– Det känns riktigt bra, vi har massor av stoff och lokalt material. Under ett valår så finns det ju extra mycket att ta av och särskilt efter just detta val. Idag har vi mängder av galna texter skrivna. Föreställningen utgår från vårdboendet Glädjestrålen, säger Carina Perenkranz, regissör tillsammans med Marcus Fyrberg, och en av dem som agerar på scenen.

Ensemblen i övrigt består av: Mimmi Trysberg, Camilla Andersson, Jesper Juhlin, Jörgen Malmström, Marcus Fyrberg, Susanna Karlsson, Rosita Holmberg och Clara Turdén.

– Greger Magnusson, som även tidigare har skrivit material till revyn, har i år bidragit med hela åtta texter. Revymaterial hämtas också från Olov Trysberg och Marcus Fyrberg.

Artikelbild

| Regissören Carina Perenkranz står den här gången även på scen.

Carina Perenkranz berättar att arbetet och förberedelserna följer det uppgjorda mönstret. Revygänget kommer väl förberedda till premiären på trettondagsafton (5 januari) i Folkets hus.

– Vi ligger i fas och får börja repetera på Folkets hus den 29 december. Det finns alla förutsättningar för att det ska bli riktigt bra, berättar hon.

Carina Perenkranz gör i år sin nionde säsong i Valdemarsvik med Nöjeskarusellen.

– Vi ser en utveckling hela tiden. Nästa år klarar de sig på egen hand. I år är jag också med på scenen och det har jag inte varit här sedan första året här nere. Vi skrattar och har roligt på repetitionerna

Hon flaggar framför allt för ett speciellt dansnummer:

– Det blir någonting utöver det vanliga... (skratt).

Nyårsrevyn produceras av Nöjeskarusellen och Chopp Event.