– Det här kräver mycket träning. Jag blir stolt över modiga och generösa elever. Härligt att se dansarna samlade, berättade kulturchefen Gun Töllefsen, som gladdes åt att publiken kom till den timslånga underhållningen i Vammarskolans Sporthall i lördags.

Temat var Allas lika värde vilket visade sig i musik och klädval. Pedagogerna, lärarna och tränarna på Kulturskolan har gått en utbildning mot mobbing genom organisationen Friends. Totalt tolv dansnummer förgylldes med ljussättning i samma stämning som ljus- och dansuttrycken vilket kom att förstärka känsloyttringarna.

Danstränaren Lowisa Jedebäck stod bakom koreografierna till dansgrupperna som bjöd på hiphop, show och avslutningsdans – som Anna Davidsson koreograferade – där stora och små shufflade på scenen. Finalen blev sevärd och uppskattad då barn, ungdomar och publik dansade ut i det vackra vårvädret ackompanjerade av såpbubblor.

Gun Töllefsen:

– Temats röda tråd passade in så bra i showen. Nästa termins avslutning fokuserar på Dansverkstans 20 år.

Mitt i programmet visades två kortfilmer från Dansverkstans program under Dansens vecka och en kortis som hälsade välkommen till Kulturskolan. I samma veva presenterades vinnarna – en person från varje dansställe i Gusum, Valdemarsvik och Ringarum – från tipspromenaden under Dansverkstans Öppet hus: Idun Loukusa Eklund, Rama Mohammad och Emma Johnson.

Fotnot: Shuffla är en dans från Australien. Populär förr på raveklubbar. Dansarna följer basgången i låten och glider över golvet. Samir och Viktor dansar den.