Intresset för cykling åter på uppgång

Efter många års uppehåll anordnade Korpen i helgen en cykeldag igen. Intresset var så pass stort att det nu finns idéer om att anordna fler cykelaktiviteter.

3 juni 2019 17:56

För 20 år sedan var intresset för cykling stort, berättar Göran Löfsved, ordförande i Korpen Valdemarsvik.

– Då hade vi cykling som en riktigt stor aktivitet, när det var som mest var det nästan 1000 cyklister med på fullmäktigecyklingen som det hette då.

Sedan dalade intresset och för runt 10 år sedan beslutades att lägga ned cykeldagen. Men nu har vindarna vänt igen. Göran Löfsved, som själv är en riktig cykelfantast, berättar att det kom fler än väntat då Cykelns dag anordnades i lördags.

– Trots att vädret var lite halvdant var det drygt 50 cyklister.

Cyklisterna fick välja mellan att cykla 1 och 1,5 mil på Valdemarsvik banvallen. Kommunen delade även ut hjälmar till alla femåringar – något alla borde tänka på att använda, kommenterar Göran Löfsved.

– Vi har bara ett huvud!

Det ökade intresset för cykling tror han beror på ett uppsving för cykellopp och att många upptäckt att det är en skonsammare sport än löpning.

– Det frestar inte på knän och kropp lika mycket som att springa. Sedan är det ju många som skaffar sig elcyklar nu, då blir det inte lika jobbigt i backarna.

I och med det stora intresset ska Korpen nu fundera på att starta upp fler cykelaktiviteter, säger han.

– I dagsläget har vi ingenting, men med tanke på hur det blev nu kanske vi tänker om. Vi ska ha styrelsemöte i nästa vecka och då kommer det säkert idéer om vad man kan göra. Kanske går det att göra en höstcykling, september är ju en väldigt fin månad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sarah Olsson

Ämnen du kan följa