Det finns idag inga spår efter den eller de tjuvar som stal och försökte stjäla hos äldre i fastigheten på annan dag jul.

En boende blev i samband med det fräcka tillgreppet av med plånboken innehållande 4 000 kronor samt diverse bank- och betalkort. Mannen vaknade av att en okänd besökare plötsligt fanns i lägenheten, men som sedan snabbt försvann. Ytterligare en åldring i hyreshuset på Storgatan utsattes för ett stöldbesök.

– Vi pratar om mycket fula brott mot en av samhällets allra svagaste grupper. Det här måste vi sätta stopp för, men det kräver hjälp av allmänheten. Jag uppmanar folk att höra av sig med eventuella vittnesiakttagelser, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Han uppmanar återigen att aldrig släppa in okända personer i bostaden och att ta för vana att kräva legitimation av hantverkare och servicepersonal.

– Det allra vanligaste är att representanter från kommun, vårdcentral eller fastighetsägare aviserar besök i god tid före.

Stölden och stöldförsöket på Karbasen skedde vid 14-tiden. Signalementet är vagt.

– Åldringsbrotten skapar en enorm otrygghet, i mitt tycke är otryggheten många gånger värre än det ekonomiska värdet av det som stjäls.