Hollertz (M): "Inget behov av nya lokaler"

(M): Ja till bättre kontaktvägar in i kommunen. Nej till dyra lokaler för medborgarservice.

Funkishuset i centrala Valdemarsvik.

Funkishuset i centrala Valdemarsvik.

Foto: Bo Cederqvist/arkiv

Valdemarsviks kommun2019-09-19 12:00

Oppositionen (M+KD+LPo) är tveksam till satsningen på medborgarservice. Det framgick i kommunstyrelsen senast. Oppositionen med stöd av SD lade fram ett förslag om att begränsa satsningen. Nej till dyra lokaler och att samlokalisera  medborgarservice med receptionen på Strömsvik. Förslaget vann inget gehör hos den politiska majoriteten (S+C+V). Planerna på nya lokaler i Funkishuset ligger fast.

– Vi och många med oss ser inte behovet. Ur vårt perspektiv vore tankegångarna aktuella om Valdemarsvik var större och kommunförvaltningen låg utspridd på tio ställen, säger Per Hollertz (M), oppositionsråd.

Han hänvisar till höga investeringskostnader i tider med besparingskrav och att receptionen i Strömsvik redan gör ett mycket bra arbete med att slussa människor in i organisationen. En samlokalisering löser utrymmesfrågan. Mer plats än så behövs inte för att träffa politiker och tjänstemän.

Per Hollertz har utan framgång försökt få statistik på "söktrycket" på kommunen.

– Ekonomiskt är det en för stor affär för oss med mångmiljonkostnader. När alla sektorer har sparkrav på sig känns medborgarservice som en felsatsning i fel läge, utvecklar han.

Ted Starkås (S), kommunstyrelsens ordförande, köper inte argumenten:

– Statistikuppgifterna behöver uppdateras. Men det viktigaste är vad vi vill framöver. Tanken med att placera verksamheten i Funkishuset är att det öppnar för fler spontanbesök. Det ska vara lätt att ställa frågor och få svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!