Han låter inte barnen gå till skolan

"Det ska vara 100 procent säkert innan barnen får gå till skolan", säger föräldern James Fröberg.

James Fröberg har två barn som påverkats av hoten.

James Fröberg har två barn som påverkats av hoten.

Foto: TT/Bo Cederqvist

Valdemarsviks kommun2019-09-19 12:30

James Fröberg och hans fru har två barn i skol- och förskoleåldern. De fick information om de framförda hoten på onsdagen och under torsdagsmorgonen. James Fröberg tycker dock inte att informationen har varit heltäckande. Han undrar fortfarande vad som hänt och vad som ska hända, säger han.

– Om de säger att allt är säkert i morgon – hur ska vi veta det? Det kan sitta någon där och vänta på att alla barnen ska komma tillbaka och så gör den eller de något nästa vecka. Det känns inte alls bra, säger han.

Som förälder vill han ha någon slags garanti för att det är säkert igen. Helst att den eller de som framfört hoten åker fast. Så länge det finns en osäkerhet tänker han inte låta barnen gå tillbaka till skolan och förskolan.

– Det ska vara 100 procent säkert innan barnen får gå tillbaka, säger James Fröberg.

Hur har ni talat med barnen om vad som har hänt?

– Det där är svårt att veta vad man ska säga och hur mycket man ska oroa dem. Den äldsta förstår förstås en del. Men vi kommer att berätta att mamma och pappa vill vara helt säkra på att inget händer innan de får gå tillbaka till skolan och förskolan.

Hur har ni löst det med att barnen är hemma?

– Jag jobbar, men min fru är arbetssökande just nu. Så det löser sig. Värre är det för andra som inte har samma möjligheter som vi. Det kan bli tufft för dem. Väldigt tufft där man får ta ledigt och så, säger James Fröberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!