Jonas Andersson, ordförande.

– Partiföreningen har en positiv utveckling. Medlemsantalet ökar med fem nya tack vare inflyttningen till Valdemarsviks kommun och fler är på ingående. För en så pass liten kommun är ökningen stor. Den tidigare mansdomineringen har idag svängt till en förening bestående av flest kvinnor. För hela Östergötland börjar vi närma oss 1 000 medlemmar. En förklaring till att vi ökar är de frågor vi driver som parti.

Vänsterpartiet höll i söndags årsmöte i Ringarums gamla järnvägsstation. Mötesordförande var Oxelösundspolitikern Mats Renfors. Jonas Andersson beskriver honom som en aktiv partimedlem med gamla släktband i Gryts skärgård som innebär årliga och återkommande besök till kommunen. Gäst på årsmötet var dessutom distriktets vice ordförande Jane Carlsson, Linköping, som är förväntansfull inför EU-valet.

Jonas Andersson igen:

– Ett val där Vänsterpartiet – med de goda opinionsundersökningarna i ryggen – har siktet inställt på nya mandat i Europaparlamentet. Det vore mycket roligt om vi når tre mandat med tanke på att Deniz Butros från Norrköping är tredje namn på partiets lista. Deniz är en välrenommerad politiker i EU-sammanhang där hon under en tid arbetat för vår nuvarande EU-parlamentariker Malin Björk.

Styrelsen: Jonas Andersson, ordförande, Olle Wester, sekreterare, Hans Lindahl, kassör (ny) samt ledamöterna Lisa Magnell och Kerstin Bergh.