En bondesaga med sång, musik och dans

TV-serien, Bonde söker fru, fick i höstas Valdemarsvikstjejen Susanna Karlsson att ta steget in i tv-rutan där hon fångade sin kärlek Hannes Haraldsson. Nu följer fortsättningen, Bondesagan.

12 maj 2019 17:00

Den gångna helgen besökte närmare 500 personer Valdemarsviks Folkets Hus, för att få lite insidesinformation om hur det egentligen var bakom tv-kulisserna, men också kring det aktuella läget i parförhållandet.

Tv-team som stressar, nervösa telefonsamtal mellan de två samt skvallerpressens intresse för paret, har tillsammans med andra händelser kokats ner till en timslång föreställning, inramad av en återhållsam scenografi, med enstaka rekvisita. Sobert! Med revyformen som fundament, har det skapats ett variationsrikt arrangemang med sång, musik, dans och en hel del småroliga dialoger, paret emellan. Ett av de komiska inslagen är när Susanna Karlsson läser upp en del brev som hon fick av presumtiva ”friare”. Ett liknar ett CV, ett annat hade signerats av mamman till kavaljeren.

Paret, Haraldsson-Karlsson, är inga oerfarna estradörer. Båda har flera revyer bakom sig.

– Just nu har vi inget på gång, runt det här temat, men det kan bli ytterligare några föreställningar av Bondesagan i sommar, säger Susanna Karlsson, som under juni-augusti medverkar i musikalfarsen Sommarens Sirener, som framförs på Färgargården i Norrköping.

Bland helgens åskådare hittade vi Susanne och Mårten Magnusson från Gryt.

– Det här var bra och visst lockar det när det handlar om någon från orten, sa Mårten.

–Vi brukar se på Bonde söker fru och framför allt den här omgången, när Susanna Karlsson medverkade, sa en nöjd Susanne Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bo Cederqvist

Ämnen du kan följa