Yogainstruktören Sara Hammarhagen går lugnt och metodiskt genom de olika rörelserna. Deltagarna hänger med och deltar utifrån den egna förmågan. I bakgrunden spelas instrumental och rogivande musik.

Träningen ökar både rörligheten och blodcirkulationen i kroppen. Många sitter stilla mycket och blir stela. Att få röra lite på armarna och lyfta på axlarna betyder en hel del och mjukar upp.

– Yogan är populär. Vi brukar kunna räkna in mellan 20 och 25 deltagare varje gång. Här får de träffas och röra på sig, säger Sara Hammarhagen innan passet inleds i hobbyn.

Artikelbild

| Gun-Britt Jonsson kämpar på med yogaövningarna för att få upp rörligheten.

En av dem som deltar är Gun-Britt Jonsson. Hon berömmer boendet och personalen och uppger att träningen gör nytta, särskilt för henne som behöver omsorgspersonalens hjälp med det mesta.

– Det blir lite bättre, men träningsvärken är inte rolig. Jag är noga med att vara med på allt jag klarar av under yoga-passet och tycker ibland att 40 minuter upplevs som lite kort, uppger hon.

Sara Hammarhagen avslutar träningen med att fokusera på avslappningsövningar där kroppsdel för kroppsdel gås igenom från topp till tå. Finalen blir fem minuter i stillhet.

– Tanken är att jag ska utveckla yoga-passet undan för undan med fler övningar till att hamna på runt en timme. Yogan gör nytta. Men det gäller att inte gå för fort fram. Man ska orka också.