"Det är naturligtvis jättetråkigt"

På måndagen fick Nordic Brass besök av östgötska S-riksdagsledamöter. Viss oro finns om den konjunkturnedgång som nu blivit tydlig i och med varslen på nämnda företag.

Kommunalrådet Ted Starkås (S) stod som värd när östgötska socialdemokratiska riksdagsledamöter (här fr v Mattias Ottosson samt Johan Andersson) besökte Nordic Brass i Gusum.

Kommunalrådet Ted Starkås (S) stod som värd när östgötska socialdemokratiska riksdagsledamöter (här fr v Mattias Ottosson samt Johan Andersson) besökte Nordic Brass i Gusum.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsviks kommun2019-11-11 20:00

De fyra östgötska S-riksdagsledamöterna Erica Nådin, Eva Lindh, Mattias Ottosson och Johan Andersson besökte på måndagen Valdemarsvik för olika studiebesök. Kommunalrådet Ted Starkås ledsagade de två sistnämnda till Nordic Brass i Gusum – ett företag som nu alltså varslar 17 anställda.

Ted Starkås har själv – innan kommunalrådsposten – varit anställd på företaget och även varit fackligt aktiv där. 

Hur känns det att som tidigare anställd höra om de här varslen?

– Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag har ju vetat att det varit vikande orderingång, men de lagda varslen är en överraskning för mig, säger Ted Starkås.

– Men vi har ofta hittat bra lösningar förut när det lagts varsel, så inte så många drabbas i slutändan. Det bästa vore om det vänder igen, men annars är det ju att titta på konstruktiva lösningar som kan göra att företagen stärks.

Har det synts fler tecken av konjunkturnedgång i Valdemarsviks kommun?

– Det har börjat mattas av, men inte riktigt gått in i en lågkonjunktur än. Vi får hoppas att det inte blir lika allvarligt som framförallt 2008.

Johan Andersson (S) har märkt konjunkturtecknen även på nationella nivå.

– Men vi kommer från en väldigt hög nivå, så jag ser ingen anledning till någon större oro. Vi står väl rustade att göra olika arbetsmarknadsåtgärder för att parera. Det som är lite skakigt är väl Arbetsförmedlingen, men jag känner att det måste man lösa helt enkelt, säger Johan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!