Båtmotortjuvar skrämdes på flykten

Engagerad samverkansgrupp skrämde tjuvar på flykten och fick tillbaka båtarna.

28 maj 2018 19:45

Polisen letade efter båttjuvar i skärgården i söndags natt. Tillsammans med en bilburen samverkansgrupp och Kustbevakningen återfanns två styrpulpetbåtar som stulits från båtplatsen i Ramsdal och paddlats till en närliggande badplats.

– Vi kör runt på kvällarna, håller koll och det fortsätter vi med. En av grabbarna mötte ett utlandsregistrerat fordon i hög fart med helljuset påslaget vid infarten till Ramsdal. Han vände och följde efter, förlorade kontakten, men kom att hitta bilen på parkeringen vid badplatsen. Då larmades polisen som snabbt kom med hundar. I samma veva var Kustbevakningen på väg in i Sandfjärden, berättar Hans Lorentzon, en av två bestulna båtägare.

Båtarna hittades uppdragna på sandstranden med aktern före redo att få motorerna bortmonterade. Stölden polisanmäldes 23.30. En timme senare kom polisen. Polisen uppges ha åkt vidare mot Börrum och Kalvholmen för att leta efter tjuvarna som kan ha blivit upplockade av kamrater i närområdet.

Hans Lorentzon:

– Tjuvarna har blivit skrämda, sprungit från platsen i riktning mot havet och lämnat kvar bilen. På vägen påträffades bultsaxen de knipsat kätting med. Förutom en knäckt ögla har ingen åverkan gjorts. När teknikerna kom på natten undersöktes fordonet och båtarna i jakten på bevis.

Polisen, Kustbevakningen, Securitas, Securmark, N Östlunds El AB, Gryt och Valdemarsviks kommun samlade till stormöte i Funkishuset i början av maj. Parterna var eniga om att båtsamverkan och regelbunden tillsyn ger bra stöldskydd i kombination med slyröjning och utökad belysning i hamnarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa