Utredningen kring dödsolycka tar tid

I juni inträffade en trafikolycka i Hävla där en pojke i 15-årsåldern dog. Än pågår arbetet med att utreda olyckan hos polisen och det kommer ta tid innan det kommer några slutgiltiga svar på vad som egentligen hände.

14 augusti 2019 19:00

På kvällen den 29 juni larmades räddningstjänsten till Hävla där en bil hade kört ner i vattnet. Bilen hade kört genom ett räcke och sedan hamnat på taket i en å. I bilen fanns två personer, en man i 20-årsåldern som själv kunde ta sig ur bilen med lindriga skador. Men även en pojke i 15-årsåldern som inte tog sig ur bilen förrän räddningstjänsten kom till platsen. Han fördes till sjukhus med livshotande skador. Ett par timmar efter olyckan bekräftade polisen att pojken hade avlidit.

I samband med olyckan beslagtogs den aktuella bilen av polis och en polisanmälan om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död upprättades.

– Det finns inget förändrat i ärendet kring trafikolyckan utan brottsmisstanken finns kvar, säger Joakim Öhman, polis på trafikutredningen.

Det är trafikutredningen som har bilen i beslag och de som kommer att genomföra de tekniska undersökningarna på fordonet.

– Generellt så tar alla sådana här trafikbrott tid. Jag kan inte säga någonting alls om när utredningen kan tänkas vara klar, säger Joakim Öhman.

Utöver undersökningen av den aktuella bilen så har även den omkomnes kropp obducerats på rättsmedicin.

– Alla som är med i någon typ av dödsolycka obduceras och det kommer att ta tid med att få de resultaten. Det kommer att dröja åtminstone ett par månader innan vi får några svar, säger Joakim Öhman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson