Supporterbråk i centrala Norrköping

En person fick föras med ambulans till sjukhus.

7 augusti 2016 03:37

Vid 01.00 natten till söndag fick polisen i Norrköping samtal om att ett 40-tal personer slogs på Kungsgatan, mellan St Persgatan och Nygatan.

- Exakt hur många som slagits vet vi ej, de sprang i tangentens alla riktning när vi kom till platsen. Men vi har fick fatt på några stycken och omhändertog dem enligt polislagens trettonde paragraf, säger Torbjörn Lindqvist länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Trettonde paragrafen handlar om att polisen får avlägsna och omhänderta personer som stör allmän ordning eller för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet.

- Ingen av de personer vi omhändertog var dock intresserad av att prata med oss. Kvar på platsen hittade vi även en

man med sårskada i ansiktet som hade varit avsvimmad ett tag. Han fick föras med ambulans till Vrinnevisjukhuset, säger Torbjörn Lindqvist.

Senare idag söndag spelar IFK Norrköping allsvensk match mot Örebro SK. Enligt uppgifter till tidningen ska bråket ha varit mellan olika falanger inom de olika lagen.

- Vi har en kommendering till matchen som är planerad sedan tidigare. Alltså extra uttagen personal som jobbar med matchen och de hade vi redan i tjänst i kväll, säger Torbjörn Lindqvist.

Enligt polisen så är det inte första gången som fanns från de olika lagen drabbar samman. Inför matchen ligger Norrköping på en andraplats och Örebro på en femnteplats i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!