Den idag 18-åriga kvinnan hade precis kommit tillbaka till boendet efter att ha varit bortrest. Hon har i förhör berättat att hon var väldigt trött och därför valde att gå till sängs vid 22-tiden. När hon hade lagt sig för att sova hörde hon ljud, musik och sång, från balkongen nedanför hennes rum och hon bad en av personalen på boendet att säga till de som väsnades.

Då tillsägelsen inte hjälpte gick 18-åringen ut på balkongen för att konfrontera de högljudda flickorna. En diskussion om respekt bröt ut och 18-åringen, som har sagt att det svartnade för henne, kastade iväg en burk mot en 17-årig flicka. Burken var i storleken av en sådan man har i storkök och användes av flickorna som en askkopp. Burken träffade 17-åringen vid ögat och resulterade i en blåtira.

18-åringen slet även tag i håret på 17-åringen och slog ner hennes huvud mot ett bord flera gånger. Under tiden som 18-åringen slog på 17-åringen försökte en personal att gå emellan och avbryta bråket. När personalen fick bort 18-åringen vände hon sig mot en 13-årig flicka istället. 13-åringen har berättat att hon blev mycket chockad när 18-åringen med kraft slängde ner henne "som en jävla fotboll" på balkonggolvet. Flickan fick bland annat en spricka i revbenet som följd av misshandeln.

Artikelbild

| Arkivbild.

18-åringen har hävdat att båda attackerna skett efter provokation av målsäganden. Tingsrätten anser det dock inte vara i nödvärn och 18-åringen har nu därför dömts till fortsatt ungdomsvård för två fall av misshandel.