Sökandet efter MH370 kan avbrytas

Sökandet efter det försvunna MH370-planet kommer att avbrytas om det inte hittas under den nuvarande sökinsatsen, enligt ett officiellt uttalande till de försvunnas anhöriga.

22 juli 2016 09:56

Ministrar från Malaysia, Kina och Australien möttes på fredagen i Kuala Lumpur, Malaysia, för att diskutera flygplanets mystiska försvinnande.

Enligt uttalandet har ministrarna kommit överens om att om planet inte hittas i det område där man för närvarande letar, och såvida inga nya, trovärdiga bevis dyker upp om var planet kan befinna sig ska sökandet "inte avslutas, men ställas in". Malaysias transportminister säger dock att de inte kommer att ge upp.

I torsdags uppgav Paul Kennedy, projektledare för sökinsatsen, att man kan ha letat på fel ställe i havet.

Om det inte är där, så innebär det att det är någon annanstans, sa han.

I två år har ett område i Indiska oceanen väster om Australien genomsökts, utan att planet hittats. Det 120 000 kvadratmeter stora området har ritats upp med hjälp av satellitbilder och beräkningar på hur planet flög. Beräkningarna bygger dock på att planet dök i slutet av färden, men enligt Kennedy kan planet ha glidflugit, vilket betyder att det kan ha landet utanför det område man nu söker i.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters