Söderköpings bokhandel platsen för tysk tv-serie

Ett tyskt filmbolag ska spela in en del i den populära tv-serien Inga Lindström i Söderköpings gamla anrika bokhandel i september.

6 september 2008 00:17
Ett tv-team på cirka 30 personer kommer att invadera butiken för att under fyra dagar låta kameran gå.

 

- Det här är ju en otrolig möjlighet för Söderköping som turiststad, säger bokhandlaren Bror-Inge Tyllander.

 

Det tyska filmbolaget Bavaria producerar serien Inga Lindström. Serien följs av mellan 7-10 miljoner tittare.

 

- Det växer tydligen hela tiden. Det är enormt stort.

 

Filmbolaget tog kontakt
Filmbolaget hörde av sig till Bror-Inge Tyllander för någon månad sedan.

 

- Jag tog det inte riktigt på allvar först.

 

Nu tycker han att det är en fantastisk PR-möjlighet, även om det innebär att han får stänga bokhandeln några dagar. Bror-Inge själv kommer att finnas på plats under inspelningen. Vem vet, kanske kommer han att synas som statist i rutan.

 

- Det blir Hollywood nästa, säger han och skrattar.

 

Filmbolaget har filmat i Sverige tidigare. De har varit i Gamla Linköping, Trosa, Nyköping, Mariefred och Vaxholm, för att ta några exempel. Gamla charmiga miljöer är viktiga i serien. Och man lägger ner mycket tid på att leta efter sådana.

 

Serien Inga Lindström är sockersöt romantik i stil med böckerna av Barbara Cartland. Det är han och hon och den stora kärleken. Alla avsnitt slutar alltid lyckligt. Det svenskklingande namnet är inte seriens huvudperson utan en författarpseudonym. Skaparen heter egentligen Christiane Sadlo.

 

Även statister
Det som spelas in i mitten av september i Söderköpings bokhandel kommer att visas i tv i vinter. Filmbolaget kommer även att annonsera efter statister till inspelningen.

 

Bror-Inge Tyllander tycker förstås det är roligt att de valt Sverige äldsta bokhandel som miljö. Det gagnar hela kommunen, menar han.

 

- Det här kan vi rida mycket på och locka hit många tyska turister. Man skulle till exempel kunna ordna bussresor hit i Inga Lindströms fotspår, säger Bror-Inge Tyllander.

 

Söderköpings bokhandel öppnades när huset stod klart 1815 och har sedan 1848 funnits under sitt nuvarande namn.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hassler