Tjuvarnas flyktbil dumpades i Söderköping

Spåren ledde polisen till Söderköping efter ett inbrott i Vimmerby natten mot onsdagen. Men väl på plats hittades bara en tom bil.

Anders Fransson tror att samma tjuvar kan ha slagit till mot butiken två gånger om.

Anders Fransson tror att samma tjuvar kan ha slagit till mot butiken två gånger om.

Foto: Jimmy Karlsson, Jenn Hultberg

Söderköpings kommun2019-09-05 10:00

Under natten mot sig tjuvar för in i en klädbutik i Vimmerby. Fönster krossades och tjuvarna, som enligt polisen tros vara två män, kom över kläder till ett okänt värde innan de försvann. Vad de inte visste är att det satt spårsändare i kläderna de stal. Därför fick polisen snabbt upp ett spår.

Det ledde till Söderköping.

– Vi såg precis hur de körde från Vimmerby mot Blackstad och förbi Valdemarsvik, säger Anders Fransson på Nilsbuss-koncernen där butiken Home of Brands ingår.

Polisen fick ta del av informationen och satte in patruller från både Västervik och Norrköping i jakten på tjuvarna, som dock tog slut i ett villaområde i Söderköping där flyktbilen övergivits. Tjuvarna tros därifrån ha flytt till fots och söktes av både poliser och hundar.

Stöldgodset fanns kvar i bilen, som ska undersökas i jakt på bevis. Polisen gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen i Vimmerby under morgonen. Det är ännu oklart vad den har gett. Det ska dock finnas övervakningsbilder.

På torsdagen meddelade polisen att två personer gripits ch anhållits i Östergötland, misstänkta för stölden.

– Det finns en koppling mellan de anhållna och bilen, bekräftar Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik som leder utredningen.

Den aktuella butiken har tidigare utsatts för en rad inbrott, det senaste för bara två veckor sedan. Polisen utreder om det kan finnas ett samband mellan de två senaste inbrotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!