Skolbarn antastades på väg till idrotten

Två barn på Björkhagaskolan antastades av en okänd man på väg till idrotten i tisdags. Enligt polisen pågår en utredning mot mannen sedan tidigare.

Det var när en mellanstadieklass skulle gå till idrotten som händelsen inträffade.

– En man började prata med dem och pussade dem på kinden och pannan, och ett av barnen upplevde att han drog i jackärmen, säger Åsa Björkdahl, rektor på Björkhagaskolan.

Barnen berättade för idrottsläraren vad som hänt. Denne kontaktade i sin tur rektor.

– Jag gick ner dit för att möta upp dem och prata om vad som hänt. Jag gick sen med till klassrummet och de fick berätta mer om hur det kändes och vi berättade vad skolan skulle göra.

Skolan kontaktade polis och fick då veta att mannen är känd från liknande händelser och att en utredning pågår. Någon polisanmälan kan dock inte skolan göra, utan det är upp till vårdnadshavaren.

– Däremot har vi ett bra samarbete med närpolisen och de är angelägna om att få veta sådana här saker, säger Åsa Björkdahl.

Samma dag gick skolan ut med ett brev till alla vårdnadshavare för att minska ryktesspridning. För att öka tryggheten framöver kommer skolan också se över sina rutiner. 

– Är det barn som känner oro så ska vi se till att det är en vuxen som följer med. Det är i princip bara till idrotten de går själva och det rör sig bara om några 100 meter. 

Åsa Björkdahl säger också att vårdnadshavare själva får ta ställning till om de vill hämta och lämna sitt barn på skolan, om något barn är väldigt oroligt.

– Det som är viktigt är att inte skrämma upp barnen. Det är jätteobehagligt för dem, men vi vill inte öka på den oron.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa