Singelträff för att minska ensamheten

"Jag vill att människor ska må bra och inte vara ensamma". Det säger Helén Andersson från Varberg. I helgen arrangerar hon den första "Singel i Sverige"-träffen i Söderköping. God mat, utflykter och trevligt sällskap utlovas.

24 april 2019 22:00

– Alla som vill ha en trevlig helg och träffa nya människor är välkomna. Det handlar om att lära känna nya människor, få vänner och göra något roligt istället för att sitta ensam. En del är mogna för att träffa en ny partner, men det är inte huvudsyftet, säger Helén Andersson, arrangör och grundare till företaget Singel i Sverige.

I 18 år har hon arrangerat liknande träffar i hela landet. Fortfarande sker minst två träffar i månaden, oftast fler.

– Jag kan inte vara med på alla, men jag ser till att allt fungerar bra. Det är så många som lever ensamma och för en del kan det vara jobbigt, speciellt storhelger. Då arrangerar vi alltid något, berättar hon.

I Söderköping finns ett 25-tal personer anmälda, men hon hoppas på fler. De allra flesta kommer resande och är nyfikna på staden. Under helgen på Söderköpings brunn blir det båda måltider, promenader och spa.

– Jag gör det här för att människor ska må bra. Att minska ensamheten och ohälsan. Många sitter bakom datorn och hoppas att något ska hända. Men då är det ju mycket bättre att träffa nya människor och ha kul. Det behöver inte vara en kärleksrelation utan det kan vara tjej- eller killkompisar som hittar varandra, säger Helén Andersson.

– Till oss kommer alla. Det är inga kufar utan vanliga människor i alla åldrar med olika yrken. Det är inget fylleri utan handlar om att ha trevligt tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabet Bergquist

Ämnen du kan följa