Nu återuppstår löparfesten igen

Om en vecka är det dags. Söderköpings stadslopp återuppstår och ska bli en folkfest för stora och små.

12 juni 2019 05:00

Fram till för tio år sen arrangerades Söderköpings stadslopp av Söderköpings FIK. Därefter tog SOK över och arrangerade Kanalrundan fram till 2017. Sen tröt de ideella krafterna och förra året blev det inget lopp i Söderköping. Nu blir det återigen en löparfest i stan genom att arrangerande SOK tagit hjälp av Mikael Grip som tävlingsledare och Stefan Fransson som sponsoransvarig.

Med en vecka kvar till start är det 600 personer anmälda till loppet, något de är nöjda med.

Loppet är på fem kilometer, med start och mål i Brunnsparken. Barnen har ett eget lopp på 1,2 kilometer. Där är det inte lika många anmälda, men arrangörerna tror att det är många som kommer direkt till start utan att anmäla sig.

– Vi tror på runt 150–200 deltagare, säger Stefan Fransson.

Loppet är helt gratis för barn för att alla ska kunna vara med. Alla får medalj och de tre första får ett pris.

För att göra loppet till en riktig folkfest kommer det bjudas på massor av musik. Totalt blir det fyra, fem musikstationer ut med banan. Dessutom är det Jessica Falkman, ett välkänt namn i speakersammanhang, som ska höja temperaturen bland löparna. Presentkort som delas ut till ”random” löpare och ett spurtpris till snabbaste kille och tjej på första kilometern är också stämningshöjare.

Vilka vänder sig loppet till?

– Den stora massan. Du kan gå utan tidtagning och du kan välja att springa. Av 500 anmälda skulle jag säga att 250 gör det för att gå runt, säger Stefan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Louise Åsenheim

Ämnen du kan följa