– Vi hoppas att det kommer många i alla åldrar, både många svenskar och nyanlända, alla är välkomna och allt är kostnadsfritt, säger Inga-Lill Östlund.

– Det är mellan klockan 15.00 och 18.00 och då ska vi äta något gott tillsammans, umgås, lyssna på musik och ha trevligt i största allmänhet.

Inga-Lill Östlund håller på att samla in julklappar till ett julklappsspel och gick ut på facebook med en vädjan om att folk skulle skänka paket med ett värde på ungefär en 50-lapp.

– Folk är väldigt givmilda och jag har fått in ett 60-tal paket men hoppas på fler, säger Inga-Lill Östlund. Det ska passa alla, som spel, böcker, julsaker, choklad, ljus.

Tillsammansgruppen bildades för cirka fyra år sedan och består av Söderköpings kommun, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Röda korset, Östra Ryds IF, Studieförbundet Bilda och Rotary. Uppdraget är att jobba för integration.

– Det anordnas många olika aktiviteter och Rotary har också ett yrkesmentorprojekt för att stötta nyanlända att komma in i praktik och förhoppningsvis också i jobb, säger Inga-Lill Östlund.

– Det är många som hjäper till i alla möjliga sammanhang, jag är full av beundran för alla volontärer och allt de gör.

– Söderköping tog emot cirka 50 nyanlända både 2016 och 2017 och lika många nästa år, säger hon vidare.

– När det gäller julsamkvämet är det främst Svenska kyrkan, kommunen och Röda korset som drar det tyngsta lasset.