Håkan Wetell ny rektor

Håkan Wetell, 59, Norrköping, blir ny rektor för Nyströmska skolan i Söderköping. Senaste fyra åren har han varit chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Valdemarsviks kommun.

18 september 2012 00:00

Håkan Wetell bekräftar för NT att han ska bli ny gymnasierektor, men ville på måndagen inte kommentera utnämningen närmare eftersom han först ville informera sina medarbetare om den nya tjänsten.

Söderköpings kommun blev klar med rekryteringen i förra veckan.

Tidigare har Håkan Wetell bland annat varit rektor för Kunskapsskolan i Norrköping och han arbetade som områdeschef inom skolförvaltningen i Norrköping innan han fick jobbet som förvaltningschef i Valdemarsvik.

Gymnasieskolan i Valdemarsvik har avvecklats, och elever därifrån har börjat studera i Söderköping. Nu kommer skolchefen efter och blir ny rektor på Nyströmska, som har haft stor omsättning på rektorer under senare år: Kjell Blomster tillträdde sommaren 2005 men tvingades av kommunen att säga upp sig ett och ett halvt år senare. Han fick två årslöner, runt 957 000 kronor, i avgångsvederlag. Därefter kom Elisabeth Bringer Hallberg som stannade i endast tre terminer. Kristin Andersson började som rektor i mars 2009 och slutar nu i höst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!