En dag för vuxna och barn

"En dag för barnen" blev en dag för både vuxna och barn. Under i stort sett hela lördagen var innerstaden full med folk, och för många utgjorde avslutningen med Electric Banana Band en höjdpunkt.

21 maj 2016 19:00

Redan mitt på dagen medverkade bandets frontfigurer Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer vid invigningen av den nya djungellekplatsen på Kullborg. Många hade kommit till invigningen och de fick höra Lasse Åberg avslöja lekplatsens namn.

– Jag har suttit i juryn och vi har fått in många bra förslag. Men ett stack ut för att det ligger så bra i munnen: Djungelkullen. Och den som kom med det vinnande namnet är Lena Månsson, sa tigerklädde Lasse Åberg.

Sedan sjön trion en låt om bananer och en om Fantomen. Och lekplatsen, förklarade Ramunderstadens vd för NT, den är till för hela Söderköping och inte bara de boende i området.

Inne i centrum var det en oavbruten ström av människor och aktiviteter. Rundturstågen hade bitvis svårt att ta sig fram. Många butiker höll öppet och framträdandena på gator och torg avlöste varandra.

I Brunnsparken stod polisen och räddningstjänsten och lät barnen provsitta bilarna, känna på utrustningen och ställa frågor. Strax intill kunde man se på kaninhoppning arrangerad av Östergötlands kaninhoppare. På Rådhustorget delade Söderköpings Rotary ut ett stipendium på 10 000 kronor till Östra Ryds IF för deras arbete med att integrera bland annat ensamkommande flyktingbarn i klubbverksamheten.

Klockan 16.00 drog Electric Banana Band igång i Brunnsparken inför en stor och entusiastisk publik. Bandet såg ut att ha lika kul som de tusentals framför scenen.

Bakom evenemanget "En dag för barnen" stod Söderköpings kommun, föreningen Stadskärnan, Ramunderstaden och Lions.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!