De ger sin första egna konsert på två år

Söderköpings storband bjuder till helgen på gamla klassiker i salong Ramunder. Det är första gången på två år som de spelar en konsert helt på egen hand.

21 oktober 2016 07:00

– Det ska bli jätteroligt. Skoj att spela på hemmaplan inför publik som kommer från området, säger Ewa Fellnert, ordförande och saxofonist i bandet.

Under konserten kommer de spela klassiska storbandslåtar som de flesta vill lyssna på. Men bandet vill sätta sin egna prägel på repertoaren.

– Vi har haft omsättning på medlemmar. Det har tagit lite tid, men nu har vi fått ihop bandet som vi vill ha det, berättar Ewa Fellnert.

Det är en av anledningarna till att storbandet inte haft någon helt egen konsert.

– Med olika stämmor och varierande instrument som alla ska spela i samklang tar det tid för en ny person att lära sig hur vi spelar, säger Anders Jansson, medlem och saxofonist.

Uppsättningen av bandet kommer vara fem som spelar saxofon, fyra personer på trumpet, fyra på trombon, och sen tillkommer piano, trummor och sångare.

Tillsammans med lite strul att ha en lämplig repetitionslokal så har det dragit ut på tiden med att hitta bra tillfälle att genomföra något eget. Nu har alla bitar fallit på plats. Storbandet har kunnat repetera tillsammans under sedan augusti inför sin höstkonsert som de framför i Salong Ramunder.

– Den går under namnet "Autumn Leaves", vilket är en populär storbandslåt som skrevs på 1940-talet, förklarar Anders Jansson.

– Det blir lite speciellt då vi inte spelat här i lokalen på ett tag. Det blir en blandning av både äldre låtar och lite mer moderna klanger, säger Ewa Fellnert.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!