Vid det öppna mötet med socialnämnden i förra veckan beskrev socialchefen en rad förbättringar som gjorts på det kritiserade boendet på Trännögatan. Hon sa också att flera hittat en god relation till företaget och personalen.

– Var har de fått den uppgiften ifrån? Ingen har pratat med henne, ingen enkätundersökning har gjorts, säger Marina.

Hon vet att det tillsatts en konsult på boendet som ska jobba med förbättringar enligt ett tolvveckorsprogram. Men än så länge har hon inte märkt någon skillnad i verksamheten.

– Det är möjligt att det gör nytta för personalen, men det är inget vi märker av. Frida har inte fått en bättre livssituation.

Frida har diagnosen ATR 16, som hon är ensam om i Europa. När Frida flyttade in på Trännögatan sommaren 2017 trodde Marina att livet skulle bli lättare. I stället blev det tvärtom.

– Frida har gått tillbaka i utvecklingen sen hon kom dit, på grund av osäkerhet och otrygghet. Det finns inte den tydlighet i vardagen som det fanns förut, berättar Marina.

Frida ringer henne om alla möjliga saker, mellan 20 och 40 gånger per dag. Efter den dagliga verksamheten åker Frida hem till sin mormor där hon får middag och en matlåda till nästa dag. Klockan 19 blir hon hämtad av Marina och skjutsad till Trännögatan.

– Frida har ingen längtan hem till sig. Där sitter hon sen, hon har inte förmåga att ta några initiativ själv.

Monika Andersson har en 23-årig dotter boende på Trännögatan. Hon blev lättad när beslutet fattades om att riva upp avtalet med Attendo i höstas.

– Det har inte funkat sen dag ett, och vi har påtalat det hela tiden. Men det tog ett tag innan någon lyssnade och förstod. Skulle kommunen nu dra tillbaka beslutet tycker jag inte att de tar sitt ansvar, säger hon.

Hon upplever heller inga förbättringar och är kritisk till att ingen hört av sig till dem. Förtroendet för kommunen är kört i botten.

– De gånger det har varit uppföljningar har det stannat hos tjänstemännen och inte nått fram till politikerna, säger Monika.

– Det är en märklig gång på kommunhuset, säger Marina.

En av de sex boende på Trännögatan har redan sagt upp sig på grund av missnöje och för Marinas del har hon också tankar på att hitta ett annat boende till Frida. Både Marina och Monika känner en besvikelse över vart åt det barkar i beslutet som ska tas på socialnämnden idag.

– Det känns som ett svek för Fridas del. På Trännögatan skulle hon bo, trivas och bli vuxen.