Då återkommer städningen i hemtjänsten

Från och med måndag återgår hemtjänsten till att utföra alla sysslor, även städning. "Vi förlitar oss på SMHI som säger att den här extrema värmen kommer att avta", säger Mats Jonsson, tillförordnad socialchef.

3 augusti 2018 10:30

Sen den 26 juli har personalen inom hemtjänsten inte utfört de tyngsta städjobben hos brukarna på grund av den höga temperaturen. Dammsugning, dammtorkning, och torkning av golv har fått stå tillbaka för att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna och för att de ska kunna lägga tid på omvårdnad i stället.

– Jag har fått några samtal från anhöriga som har undrat vad det innebär rent konkret, men det har inte varit någon negativ kritik. Jag tror att det finns en förståelse för beslutet, säger Mats Jonsson.

Under torsdagen togs dock ett nytt beslut och det är att arbetet återgår till det normala från och med måndag. Enligt SMHI ska temperaturen i Söderköping då ligga runt 23 grader.

– Men vi måste vara snabba och flexibla. Är det så att prognosen visar sig vara felaktig fattar vi ett nytt beslut på söndag kväll eller måndag morgon.

De brukare som fått minskad städinsats kommer också att få reducerad städavgift.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Louise Åsenheim

Ämnen du kan följa