En lång rad lokala förmågor ska då visa sina alster med ett brett utbud av konst och konsthantverk och tiden är 12.00–16.00 på både lördagen och söndagen.

– Det här har vi aldrig gjort förut, det är sprillans nytt. Det är ett sätt för oss att visa upp hur mycket som finns lokalt, säger Margareta Jovanovic, ordförande i arrangerande hembygdsföreningen Vikingarna.

Bland utställarna finns Britt Danielsson i Stegeborg, som har fått uppmärksamhet för sina fina naturbilder på Facebook, samt Elisabeth Rydberg Andersson, som målar tavlor i akryl.

I utbudet i övrigt kan man hitta dikter, vävnader, mattor, fågelholkar, honung, naturprodukter med mera. Dessutom blir det kaffeservering och underhållning av en trubadur.

–Vi hoppas kunna locka många till bygdegården så de upptäcker hur fin den är. Och då kanske de sedan vill hyra den till födelsedagskalas eller något annat. Det är ju meningen att bygdegårdarna ska användas, säger Margareta Jovanovic vidare.

Sedan många år är det bingo här varannan vecka vilket drar in en del pengar.

– Det är ett sätt att få intäkter på för att kunna behålla bygdegården och kunna ha en levande skärgård. Och nu har vi medvetet lagt vårsalongen innan sjösättningen kommer igång för att så många som möjligt ska kunna komma.

Förhoppningen är också att vårsalongen ska kunna bli en årlig tradition.