Hon tar över som socialchef

Linda Uller blir ny socialchef i Söderköping. Hon har lång erfarenhet både som tjänsteman och politiker.

Linda Uller, nuvarande utbildningschef i Nyköping, blir ny socialchef i Söderköping.

Linda Uller, nuvarande utbildningschef i Nyköping, blir ny socialchef i Söderköping.

Foto: privat

Söderköping2018-09-26 21:00

För närvarande jobbar Linda Uller som utbildningschef i Nyköpings kommun. Tidigare har hon även jobbat i Finspångs kommun som utredare och samhällsplanerare. Under fyra år satt hon också som politiker i vård- och omsorgsnämnden i Norrköping.

– Det känns spännande att komma till Söderköping. Med min bakgrund har jag en bred kunskap. Jag har en blick för hur verksamheten som jag kommer in i hänger ihop i ett större sammanhang, säger Linda Uller.

Socialnämnden har även i år många miljoner i underskott som det ser ut nu.

Känner du till hur det ser ut i Söderköping?

– Jag har fått verksamheten presenterad för mig. Den är inte okänd. Välfärdssektorerna har stora utmaningar i dagens samhälle. Det här är en verksamhet som har höga kvalitetskrav samtidigt som det finns stora demografiska utmaningar. Det är en ekvation som det är allt svårare att verka i och det gör att man verkligen måste sätta sig in i och lära känna sina verksamheter för att kunna förstå vad som sker, kunna förmedla detta och gemensam möte de utmaningar som finns. Det är viktigt att vara öppen för att hitta nya lösningar.

– Eftersom jag inte kommit på plats än så har jag ingen lösning för Söderköping. Vi har ett stort jobb tillsammans, men det är inget unikt för Söderköping utan präglar den tid vi lever i, säger Linda Uller.

Efter att ha varit politiker i fyra år bestämde hon sig för att satsa på att vara tjänsteman.

– Men mina år i politiken gör att jag har god förståelse för vilken underlag politiken behöver inför sitt beslutsfattande. Men det var inget svårt beslut att lämna politiken utan det är som tjänsteman jag vill arbeta, säger Linda Uller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om