Anrika slottet till salu igen

Jakten på en ny slottsägare fortsätter. Anrika Bolltorps slott ligger återigen ute till försäljning.

1 juli 2019 18:00

Bolltorps slott, beläget knappt en mil sydost om Söderköping, är till salu igen. Utropspriset är 27 miljoner kronor – en bra bit under de 155 miljoner som fastigheten låg ute för 2018. Anledningen till det reducerade priset är dock logisk.

– Då skulle vi sälja allt, men vi har ångrat oss. Vi ska behålla marken, så nu säljer vi en bit mark med slottet, förklarar ägaren Åke Månsson.

Förra året skulle alltså hela egendomen säljas, där 930 hektar mark ingick. När ägarna nu bestämt sig för att behålla marken är det istället 42 hektar som ska säljas, tillsammans med slottet.

Gården har anor från 1400-talet och huvudbyggnaden, själva slottet, byggdes 1840. Under de senaste åren har det bedrivits turist- och konferensverksamhet på Bolltorp. Slottet har 20 rum och på fastigheten finns flera andra bostadshus och andra byggnader som ladugård och stall.

Joachim Söderberg, fastighetsmäklare på Sotheby´s International Realty, kan inte kommentera försäljningen, men säger:

– Det finns köpare till sådana här typer av objekt, även om jag inte kan gå in på något specifikt. Det finns ett bra underlag till försäljning.

Hade Bolltorps slott haft samma utropspris som förra året hade det varit den för tillfället näst dyraste fastigheten på marknadsplatsen Hemnet. Med det nya utropspriset hamnar slottet på 39:e plats.

Att sälja fastigheter av Bolltorps dignitet tar sin tid.

– Det tar mycket tid när det gäller sådana här typer av objekt som är väldigt omfattande, förklarar Joachim Söderberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa