En 44-årig man vandaliserade i januari förra året två bilar. Flera vittnen såg mannen attackera en bil där han slog sönder backspeglarna samt bröt sönder antennen. På en annan gata i närheten ska mannen därefter brutit sönder torkarmen till bakrutetorkaren på en bil.

44-åringen har berättat i förhör att han inte har någon klar bild över vad som hände den aktuella dagen men att han har ett svagt minne av att han "brutit sönder en antenn". Mannen har ingen förklaring till varför han ska ha angripit bilarna men ifrågasätter inte vittnenas berättelser. Att han inte minns något menar han är en konsekvens av att han under perioden blandat alkohol och mediciner.

Av samma anledning har han heller inga minnen från händelsen i maj samma år. Då slog mannen sin dåvarande flickvän i ansiktet. 44-åringen har förklarat att han inte ifrågasätter att det har hänt men att han inte betraktar sig som en våldsam person och därför tycker att det hela "är märkligt".

Kvinnan har under förhandlingarna i tingsrätten berättat att inte heller hon har några minnesbilder från misshandeln. Dels för att det gått nästan ett år sedan händelsen, men också för att hon vid tillfället varit påverkad av alkohol och droger. Det finns ett utomstående vittne som sett misshandeln och det är på det vittnesmålet som tingsrätten baserar sin fällande dom.

44-åringen döms för två fall av skadegörelsen och ett fall av misshandel till villkorlig dom och dagsböter.