"Roligt att se hur de beter sig i sån här miljö"

Tuiva Lindström klappar om sin häst Melwas inför en ny dag på ridlägret. "Det är roligt att rida i skogen. Hästarna blir så glada, säger hon.

8 juli 2019 21:00

Norrköpings Fältrittklubb anordnar under några sommarveckor ett ridläger för barn. På Ingesgärde gård i Regna står flera hästar i sina boxar och blir ompysslade av ett flertal unga ridtjejer. De ryktar, klappar och sätter på sadlar till hästarna inför dagens första ridpass. Ridlägret är inne på sin andra grupp och sista avslutande vecka.

– Det är ett vanligt ridläger. Vi alla badar ihop, bor ihop och äter ihop, förklarar Maria Wiksand, ridlärare på Norrköpings Fältrittklubb.

Det var en slump att ridlägret hamnade i Regna förklarar Maria Wiksand. En av medlemmarna i fältrittklubben var på besök på Ingesgärde gård och såg möjligheterna för ett ridläger och en plats för hästarna att ha sitt sommarbete på. Under ridlägret tar barnen hand om hästarna, rider, har teori och mycket mer. Maria Wiksand förklarar att barnen verkar tycka att allt är roligt.

– Att bara vara ute och titta på hästarna är kul. Det är roligt att se hur de beter sig i en sån här miljö, säger hon.

En av deltagarna är Nelly Wiksand. Hon är med på ridlägret för att hon ville ha en sommaraktivitet.

– Det är roligt och så får man möjlighet att göra något under sommaren. Man får en gemenskap med alla kompisar och alla hästar, säger hon.

Under dagen har de ett förmiddagspass med dressyr och under eftermiddagen kan det bli en ridtur i skogen. Det gillar Tuvia Lindström och hennes egen häst Melwas.

– Jag tycker det är roligt att rida i skogen. Hästarna blir så glada, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist