Prestigeorder till Norrköpingsföretaget

Norrköpingsföretaget Againity har fått en prestigeorder. Man ska i samarbete med Norrköping Vatten och Avfall installera sin energiåtervinningsteknik i Norrköpings avloppsreningsverk.

1 december 2016 11:00

– Det är klart att det känns extra roligt att leverera en maskin till kommunen där man själv bor och driver företag. Att maskinen dessutom har byggts i samarbete med lokala underleverantörer och verkstäder bidrar också till en närproducerad känsla, säger David Frykerås vd på Againity i en skriftlig kommentar.

Varje år förbränns stora mängder biogas vid reningsverk runt om i Sverige och detta utan att denna tas tillvara. Med hjälp av Againitys teknik räknar man nu att det ska gå att ta tillvara energin och omvandla den el, vilket ger både ekonomiska och miljömässiga fördelar.

– Vi ser den här satsningen som en miljöinvestering där vi vill ta vara på en outnyttjad resurs. Vi har eget behov av både värme och el så det passar oss väldigt bra, säger Michael Botvidsson, affärsområdeschef VA, Norrköping Vatten och Avfall, i en skriftlig kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!